Medicul şpăgar Bică de la Drăgăşani condamnat definitiv! Nu mai are dreptul de a exercita meseria!

bica dragasaniCondamnări definitive în celebrul dosar de corupţie din sănătatea vâlceană, mai exact din zona Drăgăşani. Evident că este vorba despre medicul Violeta Bică – medic expert în cadrul Cabinetului de expertiză medicală a capacităţii de muncă din municipiul Drăgăşani,

din subordinea Casei de Pensii a Judeţului Vâlcea – care primea zilnic şpagă pentru a pensiona pe bandă rulantă.
Asta până anul trecut, când procurorii vâlceni au prins-o şi au trimis-o în judecată pentru fapte de corupţie, alături de complicele ei, Violeta Botoran, Maria Vlăducu Iovănescu (cele două racolau pacienţi) şi Roxana Elena Ştirbu, asistentă, dar şi de poliţistul Marin Onuţ, care a fost acuzat de complicitate la dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi de unul dintre pacienţi, care a dat mită un porc.

Instanţa de fond a fost blândă cu medicul şpăgar Bică, pentru circa 230 de fapte de luare de mită primind doar 3 ani de închisoare cu suspendare. Instanţa decisivă, Curtea de Apel Piteşti, a decis marţi, 17 mai 2016, să menţină această condamnarea, însă să-i interzică exercitarea meseriei de care s-a folosit pentru a comite infracţiunile.

Iată condamnarea definitivă: „Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi inculpata Iovănescu – Vlăducu Maria, împotriva sentinţei penale nr. 131 din 18.11.2015 pronunţată de Tribunalul Vâlcea în dosarul nr. 2443/90/2015. Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatei Botoran Violeta şi înlătură sporul aplicat. Rejudecând, majorează fiecare pedeapsă aplicată inculpatei Botoran Violeta, de la 1 an şi 6 luni închisoare la 1 an şi 9 luni închisoare. Contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpata Botoran Violeta să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 9 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 7 luni închisoare, în total inculpata va executa 2 ani şi 4 luni închisoare. Majorează termenul de supraveghere de la 2 ani, la 3 ani, privind pe inculpata Neagoe (fostă Ştirbu) Elena Roxana. Înlătură dispoziţia privind confiscarea sumei de 800 lei de la inculpata Botoran Violeta. Rejudecând, confiscă de la inculpata Botoran Violeta suma de 4000 lei. Înlătură aplicarea art. 112 alin. 1 lit. d) Cod penal, privind confiscarea specială a unor bunuri ridicate de la inculpata Iovănescu – Vlăducu Maria. Rejudecând, în baza art. 112 alin. 1 lit. d) Cod penal, dispune confiscarea specială a următoarelor sume de bani ridicate de la inculpata Iovănescu – Vlăducu Maria: suma de 600 lei; suma de 200 lei; suma de 500 lei. Înlocuieşte dispoziţiile art.66 alin. 1 lit. d) Cod penal cu dispoziţiile art. 66 alin. 1 lit. g) Cod penal, ca temei al interzicerii dreptului de a ocupa o funcţie de a exercita profesia sau meseria, ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, ca pedeapsă complementară şi accesorie, privind pe inculpatele Bică Violeta şi Neagoe (fostă Ştirbu) Elena Roxana. Menţine, în rest, sentinţa. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii: Bică Violeta, Neagoe (fostă Ştirbu) Elena Roxana, Botoran Violeta, Onuţ Marin, Ghiţă Constantin. Obligă pe inculpaţii Botoran Violeta, Neagoe (fostă Ştirbu) Elena Roxana, Bică Violeta, Onuţ Marin şi Ghiţă Constantin, la câte 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17 mai 2016, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.

  • C.S.