FOTO: Jandarmii din Vâlcea s-au alăturat campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”

0

donare sange jandarmi (3)Marţi, 24 mai 2016, mai mulţi jandarmi din Vâlcea au mers la Centrul de Transfuzii din municipiul nostru, IJJ Vâlcea alăturându-se, astfel, campaniei naţionale „Donează sânge! Salvează o viaţă!”.

Este vorba despre o campanie iniţiată de Patriarhia Română, în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină – Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 23-27 mai 2016.

Jandarmii vâlceni vor merge zilnic să doneze sânge – până pe data de 27 mai – zeci de oameni ai legii alăturându-se voluntar acestei frumoase şi nobile cauze.

„Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge” – se arată în comunicatul Jandarmeriei Vâlcea.

● Claudia STANCIU

Lasă un răspuns