FOTO: Inundaţii pe Valea Oltului – DN7! Trafic îngreunat!

0

 

inundatii valea oltului

UPDATE: La faţa locului s-au deplasat imediat autorităţile locale, în frunte cu prefectul Radu Renga, care a şi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, atât localnicii, cât şi drumarii şi pompierii au început imediat lucrările de construire a unor diguri din saci de nisip. 

În ultimele ore, debitul Oltului a crescut îngrijorător, de la 170 mc/s cât era normal, la 500 mc/s, iar hidrologii anunţă că va mai creşte. De aceea, a fost luată o primă măsură, aceea ca Hidroelectrica să uzineze o cantitate mai mare de apă pentru a reduce considerabil debitul râului Olt.

Traficul pe Valea Oltului, DN 7, pe raza judeţului Vâlcea, se desfăşoară îngreunat după ce râul Olt şi-a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul. Este vorba despre o porţiune de drum unde au mai fost probleme şi acum câteva săptămâni, mai exact în zona Câinenii Mici, la kilometrul 237+200.

Potrivit ultimelor informaţii, carosabilul s-a inundat pe o porţiune de circa 50 de metri. „Amintim că în acest loc, din cauza unor lucrări de reparații la pasajul rutier amenajat peste calea ferată, traficul este deviat de pe DN7 pe un drum lateral” – anunţă Info Trafic.

  • Claudia STANCIU

Lasă un răspuns