FOTO: Defileul Oltului – o minunăţie a naturii în judeţul Vâlcea

 

Defileul Oltului – o minunăţie a naturii, un loc spectaculos şi una dintre cele mai interesante atracţii turistice din România. Are o lungime de 47 de kilometri, printre  cele mai mari din ţară, iar mare parte din acest superb defileu se află pe raza judeţului Vâlcea.

Călătoria pe Valea Oltului porneşte de la Cozia şi se sfârşeşte în Sibiu, la Turnul Roşu. Dar nu putem trece aşa repede cu vederea peisajele superbe, fără să spunem că defileul este flancat pe o parte de Munţii Făgăraş, pe altă parte de Munţii Cindrel şi Lotru, iar în mijloc se află râul Olt, care a „săpat” în stânci pentru a străbate Carpaţii. Turiştii pot vedea privelişti unice de-a lungul defileului, cu păduri parcă nesfârşite în care trăiesc numeroase specii de animale şi cu munţi care impresionează prin splendoarea lor.

Fără îndoială aici poţi vedea cele mai frumoase peisaje naturale, dar şi atracţii turistice impresionante. Avem monumente pline de istorie, biserici şi mănăstiri pitoreşti, dar şi una dintre cele mai minunate staţiuni balneoclimaterice, Călimăneşti – Căciulata.

Din punct de vedere istoric, nu este nicio noutate faptul că Defileul Oltului a fost unul dintre drumurile romane cele mai importante din Dacia, cu funcţii militare – strategice şi comerciale.

Foto: Alex Coman si Facebook

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s