VÂLCEA FRUMOASĂ: Lacul Vidra, inima albastră a Munţilor Parâng! (FOTO)

 

Este de-o frumuseţe rară, iar iarna, de pe pârtia de schi Transalpina Ski Resort, albastrul apei îţi taie răsuflarea. Este Lacul Vidra, unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare din România şi se află în judeţul Vâlcea, în inima Munţilor Parâng.

Lacul Vidra este un lac antropic, care a fost fondat în anul 1972 şi care are un volum 340 milioane m3, o suprafaţă luciu de apă de aproape 1000 de ha şi o lungime 9 kilometri. Înconjurat de păduri de molid,  în Lacul Vidra sunt captate şi alte râuri prin sistemul de aducţiuni şi captări secundare.

Situat între Obârşia Lotrului și Stațiunea Voineasa, Lacul Vidra, este cu adevărat inima albastră a Parângului, un lac sălbatic şi mai misterios.

Situat la altitudinea de 1289 de metri, lacul trebuie să alimenteze cu un debit constant cea mai mare hidrocentrală din România, Hidrocentrala Ciunget, situată mult în aval, la ieşirea Latoriţei din defileu, o hidrocentrală construită sub pământ.

Dacă aveţi ocazie de a merge în zona Obârşia Lotrului, nu o rataţi şi nu veţi regreta! Zona este de o frumuseţe incredibilă.

Foto: turistderomania.ro; valceaturistica.ro; Florin Dinoiu Facebook

Reclame

2 gânduri despre “VÂLCEA FRUMOASĂ: Lacul Vidra, inima albastră a Munţilor Parâng! (FOTO)

  1. DA ESTE FOARTE FOARTE FRUMOS , MERITA VIZITAT ,ORI DE CATE ORI VA AFLATI IN ZONA. EU AM FOST PE 23 IULIE 2016 SI AM RAMAS FOARTE PLACUT IMPRESIONAT.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s