Razii pe șoselele din Vâlcea, week-end-ul trecut

În zilele de 20/21 martie a.c., în intervalul orar 1800-0600, polițiștii rutieri au organizat o…

În zilele de 20/21 martie a.c., în intervalul orar 1800-0600, polițiștii rutieri au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau substanțe psihoactive la volan, precum și pentru impunerea respectării măsurilor în scopul prevenirii răspândirii virusului SarsCov-2.

Polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționalepentru neregulile depistate în trafic, fiind constatate și 5 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere și au fost reținute 14 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe Drumul Județean 678, din Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din comună.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemiei de 1,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge, iar pe numele lui au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau alte substanțe.•  

În acest sfârșit de săptămână în municipiul Râmnicu Vâlcea, polițiștii Biroului Rutier au continuat acțiunile pentru depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au verificat 153 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 71 de contravenții în valoare de 13.290 lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere dintre care 12 pentru viteză, a fost reținut un certificat de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.