Primăria Râmnicului anunță construirea a două noi blocuri ANL

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea anunță că la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) se află în…

DCIM/100MEDIA/DJI_2431.JPG

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea anunță că la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea constructorului a două noi blocuri, însumând 36 de unităţi locative (3 garsoniere, 21 de apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere), ce urmează a fi ridicate pe strada Ştirbei Vodă nr. 111A, pe un teren pus la dispoziţie de către Primăria Râmnicu Vâlcea. La selecţia organizată de către agenţia din cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-au înscris 9 competitori, iar dacă nu vor apărea întârzieri ca urmare a unor contestaţii, lucrările la cele două imobile pot demara în această vară.

Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat, Primăriei municipiului revenindu-i doar lucrările de sistematizare verticală (căi de acces, spaţii verzi, racorduri la utilităţi, iluminat public etc.) estimate prin Studiul de Fezabilitate la valoarea de 1,7 milioane lei, bani ce vor fi prinşi în buget în funcţie de stadiul lucrărilor de construcţie a celor două blocuri.

În prezent, în evidenţele Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea există peste 360 de solicitări de locuinţe ANL în regim de închiriere pentru tineri.