Două locuințe au fost mistuite de flăcări în stațiunea Călimănești

Două case au fost distruse de flăcări în stațiunea Călimănești. Dramaticul eveniment a avut loc…

Două case au fost distruse de flăcări în stațiunea Călimănești. Dramaticul eveniment a avut loc în data de 08 mai 2021, în jurul orei 16.15, la fața locului fiind chemați pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea. Au acționat trei echipaje de stingere cu apă și spumă, dar și membrii SVSU Călimănești.

La sosirea acestora la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, în interiorul locuinței. Din cauza vântului și a distanței foarte mici, între casa cuprinsă de flăcări și o altă locuință învecinată, incendiul s-a propagat. Până la stingerea acestuia, au fost distruse : structura din lemn  a acoperișurilor celor două locuinței, pe o suprafață totală de circa 150 mp și bunuri de uz gospodăresc aflate în interior.

De asemenea, stingerea incendiului a fost îngreunată de lipsa hidranților în zonă, alimentarea autospecialelor făcându-se în sistem navetă. În timpul intervenției, proprietarul locuinței în vârstă de 79 de ani a suferit un atac de panică, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale preliminare de la membrii echipajului SMURD, nefiind necesară transportarea acestuia la spital.

După aproape două ore de la sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.