PERECHEZIȚII în VÂLCEA și OLT. “Hackerii” au cauzat un prejudiciu de 150.000 de euro

Eternii așa-ziși “hackeri” au intrat din nou în atenția anchetatorilor. În această dimineață, polițiștii au…

Eternii așa-ziși “hackeri” au intrat din nou în atenția anchetatorilor. În această dimineață, polițiștii au organizat 14 percheziții domiciliare (4 la Vâlcea și 10 la Olt), într-un dosar în care se vizează destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice. Suspecții ar fi cauzat uh prejudiciu de 150.000 de euro, după ce au păcălit persoane din Germania, Austria și Italia.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunțuri fictive pe un site internațional de comerț, privind vânzarea unor bunuri electronice și electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deținut. (…)

De asemenea, aceștia ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracțională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilități materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile și alte obiecte și înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun” – precizează IPJ Argeș.