FOTO. 200 de elevi au depus Jurământul militar la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi din Drăgășani

Zi importantă pentru 200 de elevi care au depus jurământul militar la Școala Militară de la…

Zi importantă pentru 200 de elevi care au depus jurământul militar la Școala Militară de la Drăgășani. Ceremonialul s-a desfășurat în prezența secretarului de stat Irina Alexe, a chestorului de poliție Valentin Monoiu, directorul general al Direcției Generale Management Resurse Umane, și a inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonelul Alin Mastan.

Pentru tinerii care au ales să urmeze această carieră, depunerea Jurământului militar reprezintă mai mult decât un moment solemn, mai mult decât un simplu ceremonial. El reprezintă angajamentul suprem de fidelitate față de tot ceea ce înseamnă interes național. 

Tinerii care astăzi, rostind Jurământul militar, și-au pus în mod necondiționat viața în slujba României reprezintă cea de-a 34-a serie de elevi de la înființarea Școlii de la Drăgășani, acum 83 de ani, la data de 1 iulie 1938.

Programul de pregătire va continua, atât în școală cât și în unitățile operative, pentru a dobândi și dezvolta competențele necesare îndeplinirii misiunilor viitoare.