Echipamente de intervenție, în dotarea Primăriei Bujoreni

Mai multe utilaje au intrat, zilele trecute, în posesia Primăriei Bujoreni în cadrul proiectului ″Dotarea Serviciului…

Mai multe utilaje au intrat, zilele trecute, în posesia Primăriei Bujoreni în cadrul proiectului ″Dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă cu utilaje pentru stingerea incendiilor″, proiect în valoare totală de 87.822 Euro, finanţat de către F.E.A.D.R – P.N.D.R. S.M. 19.2. Este vorba despre un tractor, o remorcă, o vidanjă şi un încărcător frontal ce a fost ataşat la tractor. Aceste utilaje vor contribui la o mai bună siguranţă a cetăţenilor de pe raza comunei, angajaţii Primăriei Bujoreni putând astfel să intervină, în cel mai scurt timp, în cazul producerii unor calamităţi naturale şi nu numai. 

​Aşa cum bine se ştie, la nivelul comunei Bujoreni există mai multe riscuri generatoare de calamităţi naturale: inundaţii, prin reversările naturale ale cursurilor de apă, datorită blocajelor produse de aluviuni, ori prin scurgeri de pe versanţi; fenomene meteorologice periculoase (ploi torenţiale însoţite de fulgere generatoare de incendii, furtuni, vijelii, ninsori abundente, depuneri de gheaţă şi polei); alunecări de teren, surpări de taluzuri şi maluri; incendii.

″În momentul în care am preluat mandatul, în dotarea Primăriei Bujoreni nu exista niciun fel de echipament de intervenţie în cazul unor dezastre naturale. De aceea m-am zbătut să implementez acest proiect, care, spun eu, este util pentru întreaga comunitate. Acum vom putea interveni imediat, la orice oră, astfel încât cetăţenii şi bunurile lor să fie în siguranţă″ – Gheorghe GÎNGU, primarul comunei Bujoreni. 

BIROUL DE COMUNICARE AL PRIMĂRIEI BUJORENI