Peștera Laptelui de la Ciungetu (Vâlcea), un obiectiv turistic ce merită vizitat

Munți semeți, păduri dese de foioase și conifere, lacuri superbe, cascade minunate și priveliști de…


Munți semeți, păduri dese de foioase și conifere, lacuri superbe, cascade minunate și priveliști de neuitat. Asta ne oferă nordul județului Vâlcea! Un ținut mirific, plin de obiective turistice demne de vizitat.

Un obiectiv despre care se vorbește prea puțin este Peștera Laptelui, situată în satul Ciungetu din comuna Malaia. Mai este denumită și Peștera cu Lapte, iar cei interesați să o viziteze o pot găsi pe versantul drept al Rudăresei.

Peștera Laptelui prezintă interes mai ales din punct de vedere paleontologic și istoric. Aici s-au descoperit fosilele unor animale mici, care au trăit cu mai bine de 50.000 de ani în urmă, precum şi fragmente ceramice, vestigii ale Culturii Glina, acestea fiind expuse la Muzeul de Istorie al judeţului Vâlcea.
Denumirea peșterii provine de a formațiunile calcaroase solubile care curg pe pereți peșterii, creând impresia că sunt stropiți cu lapte. Peştera Laptelui are o galerie lungă de 22 de metri, care se termină cu o mică acumulare de apă. Galeria poate fi parcursă fără dificultate.

În clipul de mai jos, ce le aparține celor de la ARDA Total, puteți vedea traseul:

Sursa foto: Facebook