VÂLCEA: Activități preventivă în cadrul campaniei „M.A.I. etic, M.A.I. integru!”

Comunicat de presă În contextul manifestărilor prilejuite de organizarea Târgului anual de Sfântul Ilie în comuna…

Comunicat de presă

În contextul manifestărilor prilejuite de organizarea Târgului anual de Sfântul Ilie în comuna Titești, județul Vâlcea, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, împreună cu lucrători de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Posturile de Poliție ale comunelor Titești și Boișoara au desfășurat activități cu caracter preventiv în cadrul campaniei naționale de promovare a integrității ”M.A.I. etic, M.A.I. integru”.

Scopul campaniei este conștientizarea personaluluiMinisterului Afacerilor Interne și a cetățenilor asupraconsecințelor implicării în fapte de corupție și încurajarea semnalării unor astfel de fapte.

Activitatea a constat în realizarea unor întâlniri cu tematică anticorupție cu cetățenii comunei Titești – beneficiari ai serviciilor publice oferite de structurile M.A.I., aflați în Târgul anual de Sfântul Ilie.

Cu această ocazie, participanții prezenți la manifestări au fost informați cu privire la competențele legale ale D.G.A., infracțiunile de corupție prevăzute de Codul Penal, modalitățile de sesizare a faptelor de corupție, inclusiv prin intermediul serviciului Call-center anticorupție 0800.806.806, la care cetățenii pot sesiza infracțiunile de corupție de care iau cunoștință.

În cadrul activităților au fost distribuite materiale de informare cu tematică anticorupție având caracter preventiv.

De asemenea, au fost popularizate și datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea, cu sediul înmunicipiul Râmnicu Vâlcea, Str. Calea lui Traian nr. 95, județul Vâlcea, telefon 0250.703.260, e-mail: valcea.dga@mai.gov.ro.

Informații suplimentare despre această campanie și materialele de promovare utilizate în context pot fi vizualizate pe site-ul Direcției Generale Anticorupție, meniul Mass-media/Campanii de informare/“M.A.I. etic, M.A.I. integru” sau click pe urmtărul link http://www.mai-dga.ro/arhive/category/campanii-de-informare.

Mai jos regăsiți fotografii de la activitățile desfășurate la manifestarea publică din comuna Titești, judeul Vâlcea.

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE VÂLCEA