AUTOSTRADA PITEȘTI-SIBIU LOT 5: Lucrările încep de la 1 septembrie 2021 (hartă)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță cu surle și trâmbițe, pe pagina sa de Facebook, începerea…

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță cu surle și trâmbițe, pe pagina sa de Facebook, începerea lucrărilor la lotul 5 al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Proiectul acestui tronson cuprinde: 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere la Curtea de Argeş, Băiculeşti şi Bascov, două spaţii de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajate modern, două parcări de scurtă durată, de-o parte şi de alta a drumului, plus două centre de coordonare şi întreţinere, la Bascov şi la Curtea de Argeş.

Proiectul viitoarei autostrăzi ce va lega Piteştiul de Sibiu este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 şi are o valoare de 6.323.405.643,78 lei. 

“Tocmai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Pitești-Curtea de Arges al autostrăzii A1. Proiectarea a fost încheiată, intrăm în faza de execuție. Constructorul este deja mobilizat în teren pentru a porni munca pe cei 30 de km ai șantierului.

Este o investiție complexă, cu o valoare de 1,7 miliarde de lei, ce va cuprinde: 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere, două spaţii de servicii, două parcări de scurtă durată, două centre de coordonare şi întreţinere” – anunță Drulă.