Sezonul de schi la Domeniul Transalpina Ski Resort se deschide în decembrie

Dacă-n anii trecuți Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort se deschidea turiștilor chiar și în ianuarie…

Dacă-n anii trecuți Domeniul Schiabil Transalpina Ski Resort se deschidea turiștilor chiar și în ianuarie – februarie, ei bine, iată că anul acesta sezonul de schi în județul Vâlcea, începe în decembrie, așa cum este și normal. Cel puțin asta promit administratorii, care mai anunță și multe noutăți. Este vorba despre deschiderea pârtiei de la telescaun, de peste un kilometru lungime, dar și a instalației de transport pe cablu, care nu a mai fost pornită din anul 2014.

Administratorii Domeniului Schiabil Transalpina sunt deciși să deschidă printre primii sezonul de schi, lucru care se va întâmpla în luna decembrie, dar nu mai târziu de 20 decembrie.

„Sezonul de schi se va deschide când condițiile în ceea ce privește stratul de zăpadă și temperaturile pentru producerea zăpezii artificiale vor fi propice. Nu o să mai întâmpinăm dificultățile din anii trecuți, când tot timpul era o necunoscută data de deschidere a sezonului. Dacă până acum Transalpina întotdeauna era ultima, sezonul acesta vrem să fim, dacă nu primii, printre primii, în funcție și de cum ne ajută vremea”, a declarat, Adrian Iepure, reprezentant al administratorului Domeniului Schiabil Transalpina.