DECEMBRIE MAGIC la RÂMNICU VÂLCEA. Vezi când se aprind luminițele. Întreg programul manifestărilor…

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a pregătit pentru ultima lună a anului 2021 o serie de manifestări…

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a pregătit pentru ultima lună a anului 2021 o serie de manifestări grupate sub genericul ”Decembrie Magic”, ce se vor desfăşura în Scuarul Mircea cel Bătrân.

Debutul va fi făcut de spectacolul ”La Mulţi Ani, România” dedicat Zilei Naţionale şi programat în data de 1 decembrie, cu începere de la ora 18.00. Evenimentul va debuta cu aprinderea iluminatului festiv în spaţiul public central al oraşului, deschiderea oficială a Târgului ”Decembrie Magic”, iar pe scenă va urca ansamblul ”Angel Voices”,coordonat de prof. Camelia Clavac, urmat, de la ora 19.00, de un concert de muzică populară şi patriotică susţinut de Adina Roşca (artist, realizator şi prezentator de emisiuni la radio şi televiziune) şi Cătălin Doinaş. Seara va fi încheiată de un foc de artificii programat în jurul orei 20.30.

Al doilea eveniment public al lunii decembrie se va desfăşura duminică, 5 decembrie: spectacolul ”Ajunul lui Moş Nicolae” va debuta la ora 18.00 cu piesa de teatru ”Muzicanţi de poveste” pusă în secnă de Teatrul Municipal ”Ariel”, după care se vor aprinde luminileîn bradul de Crăciun, iar toţii copiii prezenţi vor primi daruri din partea lui Moş Nicolae. Spectacolul se va încheia cu un concert de colinde susţinut de Călin Merca şi Emil Floare, împreună cu grupul coral ”A Capella”.

În preajma sărbătorii Naşterii Domnului, pe 23 decembrie, se va desfăşura spectacolul ”Vine, vine Moş Crăciun”: cu începere de la ora 18.00 vor urca pe scenă coriştii ansamblului ”Euphonia” al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu”, care vor interpreta colinde tradiţionale româneşti, dar şi din repertoriul internaţional, iar copiii prezenţi vor primi daruri chiar de la Moş Crăciun, care va face un popas în centrul Râmnicului. Seara dedicată copiilor va continua după ora 18.40 cu spectacolul ”Dor de voi” XMas Party susţinut de îndrăgita solistă din Republica Moldova Iuliana Beregoi: 100 de minute incendiare de muzică, dans şi voie bună cu artista reprezentativă a ”Generaţiei Z”.

Ultimul eveniment din cadrul ”Decembrie Magic” este dedicat trecerii în noul an şi va fi desfăşurat doar în condiţiile unor derogări de la restricţiile actuale: spectacolul ”Revelion 2022” va începe pe 31 decembrie la ora 22.00 cu o sesiune muzicală de warm-up, urmată de un recital al tinerilor vâlceni din ansamblul ”Voice Angels” coordonat de prof. Camelia Clavac. Ultimele zeci de minute ale lui 2021 vor fi petrecute în compania trupei ”Noaptea Târziu” ai cărei protagonişti – Cuza, Emi şi Cucu – îi vor face pe cei prezenţi să intre în noul an cu zâmbetul pe buze. Miezul nopţii va fi marcat de un foc de artificii, iar petrecerea va continua şi în prima oră a lui 2022 cu un after-party în stil retro performat la platane de Dee Jay Cristi.

În conformitate cu reglementările în vigoare, în faţa scenei din Scuarul Mircea cel Bătrân va fi delimitat un spaţiu destinat publicului în care vor avea acces doar persoanele care prezintă un Certificat Verde ce atestă vaccinarea cu schema completă anti SARS-CoV-2 în urmă cu minim 10 zile sau faptul că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2şi doar în limita a 4 mp pentru fiecare spectator.

Biroul de Presă