Produs alimentar periculos comercializat de Carrefour și în Râmnicu Vâlcea, retras de pe piață

Retailerul Carrefour România SA a anunțat că recheamă de pe piață și retrage de la…

Retailerul Carrefour România SA a anunțat că recheamă de pe piață și retrage de la consumatori toba de porc ”Drag de România”. Asta după ce autoritățile de control au descoperit în acest produs prezența bacteriei Listeria monocytogenes.

”Vă informăm că societatea MARCEL S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: TOBA DE PORC DRAG DE ROMÂNIA Cod EAN: 2955660000000 Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021”, indică un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Persoanelor care încă au acest produs în frigider și care fac parte din aceste loturi li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

”Persoanele care au consumat produsele menţionate mai sus şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se arată în anunţ.

Printre magazinele din care ar fi putut fi achiziţionat produsul se află și Carrefour Market de pe strada Dr Hacman din Râmnicu Vâlcea, precum și Carrefour de pe strada Calea lui Traian nr. 127, Carrefour de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu și Carrefour de pe strada Ferdinand.

Lista magazinelor se poate vedea aici:

http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2021/11/Formular-rechemare-consumator-TOBA-DDR-_Carrefour-25.11-merged.pdf