Mașină confiscată în Râmnicu Vâlcea. Proprietarul s-a ales cu dosar penal

Nu puțini sunt cetățenii care se plâng de zgomotul infernal produs de petarde în Râmnicu…

Nu puțini sunt cetățenii care se plâng de zgomotul infernal produs de petarde în Râmnicu Vâlcea. Seară de seară, cam de circa o lună, tinerii se distrează la maxim aruncând cu pocnitori în toate cartierele din oraș. Era și cazul ca Poliția să reacționeze și să înceapă controalele pentru a identifica persoanele care comercializează astfel de produse, mai ales că le vând și minorilor.

Ei bine, unul dintre comercianții de petarde și artificii a picat, zilele trecute, în plasa polițiștilor Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani, din Frâncești, care transporta pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea nu mai puțin de 25 de kg de articole pirotehnice. Omul s-a ales cu dosar penal, iar pocnitorile și autoturismul cu care le transporta au fost confiscate.

“A fost depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Frâncești, care transporta cu autoturismul, în scopul comercializării, mai multe kilograme de artificii și petarde interzise la deținere.

A fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  <orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept>, în baza Legii cu nr.  126/1995, fiind ridicate în vederea confiscării 25 de kilograme de articole pirotehnice categoriile 1, 2 și 3, respectiv petarde si baterii de artificii. De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului folosit la comiterea faptei” – se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.