Cazuri multe de COVID, nealocate niciunui județ. În Vâlcea, azi au fost anunțate 18 noi îmbolnăviri

Situație bizară la nivelul întregii țări. Asta pentru că există un număr mare de cazuri…

Situație bizară la nivelul întregii țări. Asta pentru că există un număr mare de cazuri de coronavirus confirmate care nu au fost încă alocate niciunui judeţ. Adică, încă nu se știe unde a avut loc infectarea. Autoritățile centrale au anunțat că se va face o alocare rapidă a cazurilor de către direcţiile de sănătate publică în termen de 3 zile. La Vâlcea azi, 18 decembrie 2021, au apărut 18 noi cazuri de COVID, rata de infectare ajungând la 0,49/mia de locuitori.

În următoarele zile, se preconizează ca numărul total de cazuri raportate să crească în unele judeţe, ca urmare a alocării îmbolnăvirilor băgate la comun.

„Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui judeţ unde a avut loc infectarea, Institutul Naţional de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către direcţiile de sănătate publică în termen de 3 zile. De aceea, în unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile. Menţionăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel naţional şi nu influenţează incidenţa calculată pentru ultimele 14 zile”, arată un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.