Poliția avertizează: cu petardele nu te joci! Poți risca închisoare sau amendă

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase îi informează pe cetățeni despre riscurile la…

Polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase îi informează pe cetățeni despre riscurile la care se expun prin folosirea ilegală a obiectelor pirotehnice, în prag de sărbători.

Pe parcursul lunii decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase acționează pe linia prevenirii, identificării și combaterii evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice atât de către persoanele fizice, cât și de către persoanele juridice.

Scopul acţiunilor îl reprezintă creşterea siguranţei cetăţeanului prin identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice și prevenirea producerii unor evenimente negative, cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri).

Astfel, polițiștii acționează în locuri publice aglomerate, în marile centre comerciale, dar și în piețe și târguri, pentru a informa populația cu privire la principalele prevederi legislative referitoare la orice operațiune cu obiecte pirotehnice, dar și referitor la riscurile privind victimizarea, induse de folosirea necorespunzătoare a obiectelor pirotehnice.

În interacțiunea cu cetățenii, polițiștii le reamintesc faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.