Arme, cartușe, bani și mașini de lux, ridicate de mascați în urma unor descinderi

Azi, 6 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii…

Azi, 6 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

La data de 6 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, alături de polițiștii B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, au continuat cercetările într-un dosar penal, întocmit pentru constituirea de grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism.

Astfel, au efectuat nouă percheziții domiciliare, în județele Dolj, Gorj și Bacău.

În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate un pistol cu bile de cauciuc, cu 6 cartușe, 45 de cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc, cu 10 cartușe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux.

8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit și ar fi acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care ar fi recrutat, prin metoda „loverboy” mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate.

Cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reținut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locații din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituția în beneficiul său.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene din Argeș, Dolj, Gorj și Bacău.