RAZII în stațiunile din VÂLCEA. Sute de amenzi, dosare penale și permise reținute (FOTO)

În perioada 15-16 ianuarie a.c., efectivele de poliţie rutieră și de ordine publică din cadrul:…

În perioada 15-16 ianuarie a.c., efectivele de poliţie rutieră și de ordine publică din cadrul: Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Polițiilor municipale și orășenești, Poliției Stațiunii Voineasa și secțiilor de poliție rurală au organizat şi desfăşurat acțiuni în sistem integrat, pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat de siguranță rutieră și ordine publică pe principalele artere rutiere și în zonele turistice de pe raza județului Vâlcea.

Obiectivele principale ale acestor acțiuni au fost:- Creşterea gradului de siguranță rutieră și menținerea climatului de ordine și siguranță publică în zonele turistice/ stațiunile montane și zonele aglomerate ale localităților;- Asigurarea desfășurării în condiții de siguranță și fluență a traficului pe principalele artere de circulație rutieră; – Combaterea migrației ilegale la frontiera de vest a României;- Combaterea încălcării regimului legal de viteză;- Combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;- Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere;

De asemenea, în cadrul acțiunilor, polițiștii au avut în vedere și prevenirea/ limitarea răspândirii noului coronavirus SARS-Cov-2 și reducerea efectelor asupra populației.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 328 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de aproximativ 90.000 de lei, din care 274 de sancțiuni conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 31 de sancțiuni conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 23 de sancțiuni pentru alte acte normative.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 49 de premise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, depășiri neregulamentare, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar și pentru alte abateri. Au fost reținute 12 certificate de înmatriculare și retrase 4 plăcuțe de înmatriculare.

Polițiștii au întocmit și 5 dosare penale, unul pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, 3 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Exemple:

1.  La data de 16 ianuarie a.c.,un bărbat, în vârstă de 27 de ani, din orașul Călimănești a fost depistat de către politiștii rutieri, conducând un autoturism în localitatea Jiblea sub influența unor substanțe psihoactive.

Acesta a fost transportat la spital în vederea testării toxicologice, rezultatul fiind pozitiv. 

Totodată, în urma controlului autoturismului au fost identificate 2 țigarete confecționate manual.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări de către Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea.

2.   La data 16 ianuarie a.c., polițiștii au depistat un bărbat de 38 de ani din municipiu, care ar fi condus un autovehicul sub înfluența băuturilor alcoolice în Râmnicu Vâlcea.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceasta a indicat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, urmând ca bărbatul în cauză să fie transportat la spital în vederea prelevării de mostre biologice, dar acesta a refuzat.

A fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sutragerea de la prelevarea de mostre biologice.