Un primar a reușit să reducă la jumătate tarifele pentru gaz și energie electrică

O inițiativă a primarului orașului Câmpulung Muscel, din județul Argeș, poate fi un exemplu de…

O inițiativă a primarului orașului Câmpulung Muscel, din județul Argeș, poate fi un exemplu de bună practică și pentru edilii – șefi din județul Vâlcea.

Elena Lasconi a redus semnificativ cheltuielile la gaze și energie electrică, reușind să facă economii la bugetul local al municipiului de 1,5 milioane de lei. Procedura nu este deloc grea, ci doar trebuie voință și un strop de implicare din partea primarilor.
Acum, primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, se pregătește de o nouă strategie pentru negocierea contractelor, pentru că acestea expiră în luna martie 2022.

„La începutul mandatului am găsit o dezordine generală în ceea ce privește facturile la electricitate și gaze din Primărie și unitățile subordonate. Plăteam tarife diferite, unele chiar mai mari decât prețul pieței.

Ce am făcut? Am negociat pe bursa de mărfuri tarifele pentru toate acestea. Rezultatul: de la 185 lei/KWh la gaze cât se plătea am negociat la 98 lei/KWh. La energie de la 325 lei/KWh la 231 lei/KWh. Am economisit aproape un milion și jumătate de lei, cam doi kilometri de drum asfaltat.

Contractele sunt valabile până la 1 Martie. Acum ne pregătim de o nouă negociere pe bursa de mărfuri pentru că, pur și simplu, AȘA SE FACE, dacă ești responsabil de banii publici. Adică, de taxele și impozitele fiecăruia dintre voi.

Important: o astfel de negociere nu a avut loc niciodată în Câmpulung. Sunt singurul primar care a avut această inițiativă. Mă mândresc cu această premieră, dar și mai tare cu banii economisiți!

Mi s-au pus multe bețe în roate să nu pot realiza această negociere. Reclamații peste reclamații, la Curtea de Conturi, DNA etc. Sunt foarte liniștită pentru că tot ceea ce fac e perfect legal, transparent și corect. Concluziile le trageți voi” – a scris primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, pe pagina sa de Facebook.