NEWS ALERT. Cod galben de viscol la Vâlcea, în zona de munte!

Cod galben de viscol şi vânt puternic la munte, cu rafale de 100 km/h, în…

Cod galben de viscol şi vânt puternic la munte, cu rafale de 100 km/h, în 21 de județe, printre care se numără și Vâlcea. Avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) este valabilă până sâmbătă dimineață.

Specialiștii meteo spun că alerta de vreme rea intră în vigoare vineri la ora 10.00 şi expiră sâmbătă dimineață. Atenționarea vizează zonele de munte, în special la altitudini de peste 1700 m. Acolo, vântul va sufla în rafale ce vor depăși 80…100 km/h. Ca urmare, va fi viscol, zăpadă troienită și vizibilitate redusă.

Județele vizate sunt: Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna, Buzău, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

Vineri, pe arii restrânse, intensificări ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Oltenia, cu viteze de 45…55 km/h.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (29/30 ianuarie), vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi la munte, unde va fi viscol.