Noi medicamente pentru pacienții COVID-19 internați în spitale. Anunțul Ministerului Sănătății

Spitalele din țară dedicate pacienților cu COVID-19 vor primi noi medicamente pentru tratarea celor infectați…

Spitalele din țară dedicate pacienților cu COVID-19 vor primi noi medicamente pentru tratarea celor infectați cu virusul. Este vorba despre Tocilizumab și KINERET. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat de presă.

”Ministrul Sănătăţii, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, a aprobat astăzi, 7 februarie 2022, distribuţia unei noi tranşe de medicamente pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-COV-2 care cuprinde 1500 de flacoane de 400 mg Tocilizumab şi peste 48 600 de doze de KINERET”, se arată în comunicatul Ministerului.

Medicamentele vor fi distribuite în aproximativ 300 unităţi sanitare care tratează pacienţi cu Covid-19, cu forme medii şi grave de boală, inclusiv din Vâlcea.

Cele 50.000 de cutii de Molnupiravin achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii au fost distribuite în peste 200 de centre de evaluare şi spitale care tratează pacienţi cu Covid-19.

Molnupiravir este primul medicament specific anti-Covid-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.