Jos pălăria! Vâlcenii sar în ajutorul refugiaților din Ucraina

Mai multe organizații, dar și hoteluri și instituții din Vâlcea și-au anunțat sprijinul pentru refugiații…

Mai multe organizații, dar și hoteluri și instituții din Vâlcea și-au anunțat sprijinul pentru refugiații din Ucraina. Impresionați de imaginile devastatoare cu bieții oameni care au fugit din calea războiului doar cu un geamantan de haine, vâlcenii reacționează.


Primăria Râmnicu Vâlcea pune la dispoziţie 42 locuri pentru refugiaţii din Ucraina

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea se alătură efortului de sprijinire a refugiaţilor ucraineni şi operaţionalizează din acest week-end 42 de locuri (foto jos) pentru persoanele nevoite să fugă din calea războiului care afectează ţara vecină. Cele 42 de locuri sunt repartizate în 18 camere cu câte două paturi şi un apartament cu 3camere într-o aripă a căminului fostului Liceu ”Oltchim” din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 26, fiecare unitate locativă fiind dotată cu grup sanitar propriu, asigurându-se totodată şi produse de strictă necesitate precum săpun lichid, şampon, pastă şi periuţe de dinţi, produse de curăţenie, hârtie igienică, prosoape, papuci, pijamale etc. De asemenea, tot gratuit, se poate asigura începând de luni, 28 februarie şi o masă caldă pe zi în regim de catering în timpul săptămânii sau hrană rece în week-end-uri.

La Galicea și Olănești se primesc refugiați

Cunoscut ca un om cu suflet mare, care se implică activ în acțiuni caritabile, primarul comunei Galicea anunță că primește refugiați în localitatea sa. “Astăzi sunt ei, mâine putem fi noi! 🥲 Îmi afirm susținerea pentru asemenea oameni,comuna Galicea (Valcea) primește refugiați ! Va rog distribuiti pentru a ajunge la cei in cauza! 0732077779 este nr meu” – anunță primarul comunei Galicea, Alexandru Mărăcine.

Și patronii de la Hotel Tisa și Hotel Stogu Olănești oferă sprijin: “Nu rămânem indiferenți! Oferim 20 de camere refugiaților veniți din Ucraina, dar și mâncare! Locații de cazare Vila TISA Forestierilor – Baile Olanesti și Hotel Aurora – TISA Baile Olanesti. De asemenea, Hotel Stogu Băile Olănești pune la dispoziție 10 camere și mâncare. Am anunțat deja organizațiile pe care le-am văzut active pentru această cauză, dar de asemenea dacă aveți mai multe informații sau cunoașteți persoane de cetățenie ucraineană care au nevoie de adăpost, le puteți da numărul nostru de telefon +04 0754 888 093 (limba romană) și +04 0754 888 088 (limba engleză)”.

De asemenea, patronul firmei Bozo din Vâlcea a anunțat că oferă produse de igienă pentru refugiați. Gili Boruz a mers și mai departe, iar, în semn de protest față de agresiunea Rusiei asupra Ungariei, a decis să scoată un produs de pe piață: “Firma BOZO scoate de pe piața produsul cu numele de MOSCOW in semn de solidaritate cu victimele din UCRAINA!”.

Și parohiile se implică

“Poporul vecin (Ucraina) este la grea incercare si in mare suferinta. Privim inmarmuriti cum granitele noastre sunt luate cu asalt de crestini ortodocsi (frati si surori de credinta) fugind din calea acestui crud razboi.Este momentul sa fim solitari. Am hotarat ca Parohia noastra (Barzesti -Negrulesti) alaturi de parohiile vecine Bodesti 1 si 2 (pr Malin Zamfir ), parohia Barbatesti(pr Nicolaescu Gheorghe), parohia Mierlesti (pr Botea), parohia Gradistea (pr Ghigenescu Nicusor) sa incepem o colecta umanitara constand in produse (conserve,ulei,malai,apa,sucuri,pastile,produse neperisabile).Colecta va incepe maine la bisericile parohiale mai sus mentionate si se va incheia duminica in jurul pranzului (ora 16) cand masina va colecta produsele si vom pleca personal la vama Siret pentru a duce produsele mult necesare fratilor si surorilor noastre de credinta!Asteptam ajutorul dumneavoastra al tuturor si nu uitati sa-i purtati in rugaciunile dumneavoastra pe cei greu incercati in aceste momente.Pace tuturor!!” – este mesajul preotului vâlcean Sogor Madas, de pe Facebook.