IPJ VÂLCEA: 55 de permise reținute în week-end

Polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Polițiilor orășenești Horezu, Drăgășani, Bălcești și Băbeniau…

Polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Polițiilor orășenești Horezu, Drăgășani, Bălcești și Băbeniau fost prezenți în trafic în perioada 5-6 martie a.c.,pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în județul Vâlcea.

Polițiștii acționează zilnic, atât pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cât și pentru fluidizarea și monitorizarea traficului rutier, în principal pe Drumul Național 7, Drumul Național 64, Drumul Național 67, dar și pe raza întregului județ, având ca scop și identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

În cadrul acțiunilor au fost oprite pentru control 338de vehicule și 370 de persoane legitimate, fiind aplicate 182 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei legale, conducere sub influența alcoolului, depășiri neregulamentare, abateri ale pietonilor, bicicliștilor și pentru alte nereguli.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 77.000 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 55 permise de conducere,  dintre acestea 46 pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 4 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 1 pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase și 4 certificate de înmatriculare.

Exemple: 

1. La data de 05 martie a.c., polițiștii din orașul Băbeni au oprit pentru control un bărbat care ar ficondus un autoturism pe DN64, în orașul Băbeni, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, s-a stabilit căavea o alcoolemie de 0,19mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Persoanei în cauză i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

2. Tot în aceeași zi, un bărbat a fost depistat în trafic, în timp ce ar fi condus un autovehicul pe DN 64, în municipiul Râmnicu Vâlcea,  cu viteza de 119 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h(+69 km/h). 

Polițiștii i-au aplicat acestuia o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 2.900 lei, iar ca măsura complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.