125 de refugiați din Ucraina sunt cazați la Vâlcea. Vezi în ce localități!

125 de refugiați din Ucraina și-au găsit refugiul la Vâlcea. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea,…

125 de refugiați din Ucraina și-au găsit refugiul la Vâlcea. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Vâlcea, 61 de refugiați sunt cazați la persoane fizice, 55 se află în unități hoteliere și 9 persoane stau în spațiile puse la dispoziție de unitățile administrativ-teritoriale. 

Vâlcenii s-au dovedit a fi oameni cu suflet mare, ospitalieri și generoși. 61 de persoane din Ucraina, care au fugit din calea bombelor Rusiei, sunt cazate în mai multe localități din județ: Râmnicu Vâlcea (25 persoane), Bărbătești (9), Fârtățești (6), Stoenești (1), Bunești (3), Budești (3), Mihăești (7), Roești (5) și Berbești (2). 

În unitățile hoteliere din județul Vâlcea se află 55 de refugiați – 47 într-un hotel din Băile Olănești, încă cinci sunt cazați într-o pensiune din Râmnicu Vâlcea, iar alte trei persoane într-un hotel din Drăgășani.

Dispensarul din satul Zăvoieni al comunei Măciuca găzduiește nouă persoane. 

De la începutul războiului din Ucraina, în județul Vâlcea 171 de refugiați au fost cazați la persoane fizice, unități hoteliere și în spații puse la dispoziție de autoritățile locale. 46 dintre aceștia au părăsit spațiul de cazare. 

Cel mai vârstnic refugiat cazat în județul Vâlcea are 80 de ani și se află la locuința unui râmnicean, iar într-un hotel din Drăgășani este cazat un bebeluș de doar câteva luni.