VIDEO: Cum va arăta autostrada Sibiu – Pitești în zona montană a județului Vâlcea. Imagini spectaculoase

Compania turcă, ai cărei reprezentanți au avut recent o întâlnire de lucru cu autoritățile din…

Compania turcă, ai cărei reprezentanți au avut recent o întâlnire de lucru cu autoritățile din Vâlcea, care a câștigat licitația pentru proiectarea şi execuţia celui de-al doilea lot din Autostrada A1 Sibiu – Piteşti, a trimis Consiliului Judeţean Vâlcea primele imagini cu viitoarea secţiune dintre Boiţa (Sibiu) şi Cornet (Vâlcea).

Contractul pentru Secţiunea 2 a Autostrăzii Transcarpaţi a fost semnat la începutul lunii februarie 2022, cu asocierea turcă Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS. Un contract în valoare de aproximativ 1 miliard de euro – 4,250 miliarde lei, fără TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.
Turcii vor realiza 31,33 km de autostradă, între km 13 + 170 m şi km 44 + 500 m, pe Valea Oltului – cel mai lung defileu din ţară -, în mare parte prin zona montană a nordului judeţului Vâlcea.

Este vorba despre 49 de poduri şi viaducte, şapte tuneluri din care cel mai mare este cel de la Câineni (Vâlcea) de 1,6 km, precum şi trei spaţii de servicii şi un ecoduct – o supratraversare pentru animale, în zona Lazaret (Sibiu). Pe traseu vor exista panouri fonoabsorbante în apropierea localităţilor sau a ariilor protejate.

Proiectul mai prevede ca în dreptul localităţilor să existe aliniamente de arbori pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

Turcii de la Mapa şi Cengiz au la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi alţi patru ani şi două luni pentru execuţie. Secţiunea ar urma să fie gata până în 2028.