VÂLCEA – 359 de amenzi pentru nereguli silvice

În perioada 28 martie-05 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Protecție a Fondului Forestier și Piscicol din cadrul…

În perioada 28 martie-05 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Protecție a Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică Vâlcea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Rm. Vâlcea au organizat şi desfăşurat activităţi pentru combaterea ilegalităților îndreptate împotriva fondului forestier național privind tăierea, transportul, prelucrarea și depozitarea materialelor lemnoase.

Acțiunea desfășurată a avut scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul activităților au fost efectuate mai multe controale la agenți economici și la mai multepersoane fizice din județul Vâlcea, constându-se că acestea nu respectau prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiindu-le aplicate 359 sancțiuni contravenționale în cuantum de 250.000 lei.

A fost dispusă măsura complementară de confiscare a unui volum de 1250 metrii cubi de material lemnos, diverse specii și sortimente, în valoare totală de 291.032,45 lei.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

foto arhivă