IPJ VÂLCEA. Zeci se amenzi date și permise reținute, dar și 4 dosare penale pe șoselele județului

În perioada acestui weekend, polițștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunilor…

În perioada acestui weekend, polițștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Formațiunilor Rutiere Brezoi, Dragășani, Horezu, Băile Govora, Bălcești, Berbești și Băbeni au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe DN 7, DN 64, DN 67, precum și pe DJ/DC din județul Vâlcea.

Au fost verificate 168 de auto, au fost legitimate 181 de persoane și au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru depășirea limitei legale de viteză, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate vehicule, abateri ale bicicliștilor și nu numai.

De asemenea, au fost reținute 21 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de aconduce pe drumurile publice (14 viteză, 4 depașire, 3 neacordare prioritate vehicule) și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Tot în cadrul acestor activități au fost întocmite 4 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.