Produse expirate la raft, descoperite în urma controalelor din Drăgășani, Băbeni și Mihăești

În cursul zilei de ieri, 20 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Vâlcea au efectuat…

În cursul zilei de ieri, 20 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Vâlcea au efectuat verificări, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare,împreună cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vâlcea, vizând un nunăr de 10 societăți comerciale, cu punctele de lucru în municipiul Drăgășani, orașul Băbeni și comuna Mihăești din județul Vâlcea.

În cadrul activităților de control au fost constatate nereguli, și anume nefiscalizarea sumelor de bani încasate și oferirea spre comercializare de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amenzi în valoare totală de 24.500 lei. Totodată, au fost retrase de la comercializare 315 produse alimentare cu termen de valabilitate expirat în valoare de 1.000 lei și au fost confiscate inclusiv sume de bani nefiscalizate totalizând 1.147 lei.

De asemenea, lucrătorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au aplicat 3 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor,  în valoare de 10.000 lei.