IPJ VÂLCEA: Sute de polițiști în stradă de Paște. Vezi pe ce drumuri vor amplasa filtre!

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor fi la datorie în acest sfârșit…


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătorile Pascale să fie celebrate în siguranță.

În acest sens, peste 200 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 22-25.04.2022, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităților de alimentație publică, cu profil similar, fiind prezenți și în zona lăcașurilor de cult din județ.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor acționa, pe de o parte pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, iar pe de altă parte pentru combaterea acelor fapte care încalcă normele în vigoare.

Pentru fluidizarea traficului rutier, înainte, pe timpul slujbelor şi după terminarea acestora, poliţiştii rutieri vor supraveghea şi dirija circulaţia pe principalele artere din localităţi.

Totodată, polițiștii rutieri se vor afla pe principalele artere din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru fluidizarea traficului rutier și pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere, astfel că le recomandăm celor care pornesc la drum către destinațiile alese, pentru a-și petrece minivacanța, să fie atenți, să nu se grăbească și să respecte regulile de circulație.

Aceștia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele TrueCam), în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație, pe următoarele sectoare de drum :

D.N.7 – MILCOIU – SEACA
D.N.7 – CĂLIMĂNEȘTI – CÂINENI
D.N.7 – BREZOI
D.N. 7A- VOINEASA – MALAIA
D.N. 64 – STOLNICENI – BĂBENI
D.N. 64 – BĂBENI – ȘIRINEASA – FRÎNCEȘTI
D.N. 64 – DRĂGĂȘANI – IONEȘTI
D.N. 64 B – OLĂNEȘTI – PĂUȘEȘTI MĂGLAȘI – VLĂDEȘTI
D.N. 67 – MILOSTEA – HOREZU – STOENEȘTI
D.N. 67 – CĂZĂNEȘTI – MIHĂEȘTI
D.N. 67 B – BĂLCEȘTI – ZĂTRENI
D.N. 67 B – DRĂGĂȘANI – MĂDULARI
D.N. 65 C – BĂLCEȘTI – FÎRTĂȚEȘTI.

Sfaturi și recomandări pentru a petrece sărbătoririle în siguranță:

Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!

Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!

Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!

Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!

Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită în momentul trecerii pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Nu uitați, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea urează tuturor credincioșilor Sărbători fericite și binecuvântate.