Peste 22.000 de vâlceni, beneficiari ai produselor alimentare de la UE

S-a finalizat în județul Vâlcea recepția produselor alimentare, tranşa a patra, achiziționate de Guvern, prin…

S-a finalizat în județul Vâlcea recepția produselor alimentare, tranşa a patra, achiziționate de Guvern, prin Programul operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate – POAD”. 

În toate localitățile vâlcene pachetele cu alimente conținând făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve și compot au intrat în posesia administrațiilor locale și sunt în prezent distribuite către beneficiari. 

Acțiunea a fost coordonată de Instituția Prefectului – județul Vâlcea, iar de acest sprijin beneficiază un număr total de 22.569 de persoane. 

Ajutoarele au ajuns la familiile şi persoanele singure, beneficiare de venit minim garantat, acordat în baza legii 416/2001, respectiv persoanele beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei. Primesc pachetul – alimente de bază – persoanele sau familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente de alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.