În atenţia candidaţilor din Vâlcea! Se caută maiștri militari!

Centrul Militar Județean (CMJ) Vâlcea anunță termen limită pentru înscrierea candidaților la categoria maişti militari este…

Centrul Militar Județean (CMJ) Vâlcea anunță termen limită pentru înscrierea candidaților la categoria maişti militari este de 10 iunie 2022.

Maistru militar – o profesie de care nu te poți plictisi. Ai spirit practic, ești hotărât și ambițios? Te adaptezi ușor și îți place să lucrezi în echipă? Poți fi MAISTRU MILITAR în ARMATA ROMÂNIEI.

Maiştrii militari sunt militarii cu studii de nivel postliceal, care îndeplinesc funcţii cu atribuţii de comandă/conducere a unor structuri tehnice de suport logistic sau funcţii de execuţie.

Maistrii militari deţin competenţe de utilizare, administrare, întreţinere şi reparare a armamentului şi tehnicii, în vederea asigurării operativităţii acestora.

Formarea maiştrilor militari se realizează prin programe de studii postliceale cu durata de 2 ani, pentru toate cele trei categorii de forţe ale armatei – terestre, aeriene și navale.

În carieră se începe, de regulă, cu gradul de maistru militar clasa a V-a şi se poate avansa până la gradul de maistru militar principal.

– 449 de locuri în 5 şcoli militare pentru formarea maiștrilor militari:

1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (2 ani): 88 de locuri

2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (2 ani): 110 de locuri

3.Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanţa, judeţul Constanţa (2 ani): 101 locuri

4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apăra-re Cibernetică din Sibiu (2 ani): 105 locuri

5. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”din Chitila, judeţul Ifov (2 ani): 45 de locuri

Pentru detalii suplimentare accesează Planul de școlarizare: https://dmru.mapn.ro/pages/view/162

– Despre condiţiile şi criteriile de recrutare şi selecţie informează-te aici: https://www.recrutaremapn.ro/maistrumilitar.php

– Te poţi înscrie online la https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php sau mergând personal, la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar judeţean Vâlcea, strada Maior V. Popescu, nr. 8, localitatea Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, Telefon: 0250733985, interior 117,e-mail: recrutare_valcea@mapn.ro.

– Selecția se desfășoară înainte de admitere, în perioada 07.03 – 30.06.2022

Selecția are loc în centrele zonale de selecţie şi orientare şi constă în:

– evaluare psihologică: test de aptitudini și de personalitate;

– evaluarea capacității motrice (probe fizice): traseu utilitar-aplicativ, cu baremul 1 min și 45 sec. și alergare pe distanța de 2000 m, cu baremul de 9 min. și 45 sec.;

– interviu de evaluare finală (pentru orientarea vocațională a candidaților).

Centrele zonale de selecție și orientare (CZSO) se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

În vederea susţinerii selecţiei, candidaţii din judeţul Vâlcea trebuie să prezinte la CZSO Alba Iulia, o adeverinţă medicală eliberată de către medicul de familie, valabilă 90 de zile de la data eliberării, care să ateste că la momentul examinării este „clinic sănătos şi nu se află în evidenţă sau sub observaţie cu boli cronice, psihice/neuropsihice sau infectocontagioase” şi care să cuprindă sintagma „eliberată pentru susţinerea probelor sportive, evaluării psihologice şi examinării medicale la intrarea în sistemul militar”.

– Examinarea medicală va avea loc după admitere, în unităţi medicale ale Ministerului Apărării Naţionale.

Candidații care optează pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, declarați ”Apt” la examinarea medicală, vor parcurge examinarea medicală specifică şi evaluarea psihologică a aptiudnilor speciale la Centrul de Medicină Navală din Constanţa.

– Termenul limită pentru întocmirea/finalizarea dosarelor de candidat este 08.07.2022.

– Admiterea are loc la data de 08.08.2022 şi constă într-o probă de evaluare a cunoştinţelor la discplinele Matematică şi Limba engleză, aplicată sub forma unui test grilă cu 36 de itemi elaboraţi în concordanţă cu programa şcolară valabilă pentru examenul de bacalaureat, filiera tehnologică.

Regulamentele de admitere (toate informațiile legate de concurs) se publică pe site-urile unităților de învățământ, după aprobarea lor, și pot fi consultate la birourile informare-recrutare.

‼️ Vă puteți înscrie pentru toate locurile de mai sus și beneficiați de informații detaliate și consiliere la Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar județean Vâlcea, strada M.V. Popescu, nr. 8, telefon 02507333985, interior 117.