VÂLCEA. Șoferi prinși conducând în stare de ebrietate pe DN 7

Luni, 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Brezoi au identificat în trafic un bărbat, în…

Luni, 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Brezoi au identificat în trafic un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din Târgu-Mureș, în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Național 7, din direcția Sibiu – Vâlcea, sub influența alcoolului.

Întrucât, conducătorul auto emana halenă alcooolică, polițiștii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,34 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în organism.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a mai constatat și faptul că acesta avea de a conduce vehicule pe drumurile publice, anulat.

A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeași zi, tot pe DN 7, o persoană de sex masculin, de 45 de ani, cu domiciliul în municipiul Făgăraș, județul Brașov, a fost depistată de polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea în timp ce circula cu un autoturism, în localitatea Milcoiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,58mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în organism.

Politiștii rutieri au întocmit un dosar penal, în care se continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.