DOSARE PENALE pe șoselele din VÂLCEA. Un șofer drogat, unul beat și unul fără permis…

Trei dosare penale au întocmit ieri polițiștii rutieri, unor șoferi inconștienți. Unul s-a urcat drogat…

Trei dosare penale au întocmit ieri polițiștii rutieri, unor șoferi inconștienți. Unul s-a urcat drogat la volan, unul conducea un autovehicul fără permis, iar altul se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice. Iată ce relatează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea la fiecare caz în parte:

Drogat la volan pe Drumul Național

La data de 16 august a.c., în jurul orei 19:55, polițiștii rutieri din Râmnicu Vâlcea au depistat un tânăr de 23 de ani, din localitatea Ștefănești, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe DN 64, din direcția Drăgășani –Râmnicu Vâlcea, sub influența drogurilor.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat ovaloare pozitivă a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenţei substanţelor psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul ăvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.•  

La volan fără a poseda permis de conducere

Tot ieri, 16 august a.c., un tânăr de 19 ani din municipiul Drăgășani, a fost identificat în trafic de către polițiștii din Drăgășani, conducând un autovehicul fără a deține permis de conducere . 

Totodată, în urma verificării documentelor autovehiculului s-a constatat că nu are emisă o poliță RCA  valabilă, iar certificatul de înmatriculare este suspendat.

Polițiștii efectuează cercetări într-un dosar penal, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.•  

La volan sub influența alcoolului

În noaptea de 16/17 august a.c., în jurul orei 01:50, polițiștii rutieri din municipiul Drăgășani, au depistat un tânăr de 23 de ani, din Drăgășani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe strada Decebal, , sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat ovaloare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.