Controale pe șoselele din Vâlcea: droguri, alcool și conducere fără permis…

Sâmbătă, 3 septembrie a.c., polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au efectuat acțiuni…

Sâmbătă, 3 septembrie a.c., polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au efectuat acțiuni de tip ’’BLITZ’’ pe mai multe tronsoane de drum, atât în mediul rural cât și în mediul urban, în tot județul Vâlcea.

Astfel, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în principal conducere sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, conducere fără a deține permis de conducere, cu precădere în mediul rural, pe drumurile naționale, județene și comunale din județ.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 282 depersoane, au fost controlate 234 de autovehicule,fiind efectuate 148 de testări cu aparatul etilotest și 2 testări cu aparatul Drug Test.

De asemenea, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.190 de lei, dintre care 37 pentru depățirea limitei legale de viteză, 1 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 15 pentru abateri ale bicicliștilor, 3 pentru depășiri neregulamentare, 1 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, iar restul pentru alte nereguli.

Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere (6 viteză, 2 alcool, 3 depășire, 2 neacordare prioritate vehicule, 1 neacordare prioritate pietoni, 1 alte abateri) și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Au constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. 

Exemple: 

1. La data de 03.09.2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Budești, sub influența substanțelor psihoactive. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

2. Tot la data 03.09.2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au depistat o persoană de sex masculin de 40 ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Râmnicu Vâlcea, fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

3. Sâmbătă, polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea au identificat în trafic un alt bărbat în vârstă de 51 ani, care conducea un autovehicul în Râmnicu Vâlcea, sub influența Băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

A fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor acoolice sau a altor substanțe.

sursa foto: IPJ Valcea