O nouă alertă alimentară! Produs retras din magazinele Profi. Ar conține acesulfam de potasiu

O nouă alertă alimentară a apărut în țara noastră, inclusiv în județul Vâlcea. Anunțul a…

O nouă alertă alimentară a apărut în țara noastră, inclusiv în județul Vâlcea. Anunțul a fost făcut oficial de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), iar magazinul vizat este Profi. Din județul Vâlcea a fost retras produsul vizat din 8 magazine din Râmnicu Vâlcea, Drăgășani și Bălcești (vezi lista jos).

În urma analizelor de laborator, reprezentanții instituției au decis retragerea de la vânzare a unui produs extrem de apreciat și de consumat.

Este vorba despre Proxi Ketchup dulce, despre care ANSVSA spune că, în urma unor verificări amănunțite, s-a identificat faptul că a fost depășită doza admisă de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu. Potrivit specialiștilor, aditivul E950, acesulfamul K este un edulcorant sintetic cu putere mare de îndulcire. Acesulfamul K se elimină rapid din organism, după ingerarea și absorbția sa. Conform studiilor efectuate, acest aditiv se elimină din organism fără nici o modificare. Datele oficiale arată că nu au existat probleme grave de sănătate la oameni, care să aibă legătură cu consumul de acesulfam-K.