Zeci de pescari din Vâlcea, amendați ieri de polițiști. Vezi de ce!

Ieri, 18 septembrie a.c., a avut loc o acțiune a oamenilor legii cum rar vezi….

Ieri, 18 septembrie a.c., a avut loc o acțiune a oamenilor legii cum rar vezi. Polițiștii și reprezentanții AJVPS (Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi) Vâlcea au descins pe malurile râului Olt pentru a combate braconajul piscicol. Sigur, cu o floare nu se face primăvară, iar cu o acțiune “din joi în Paști” nu se combate braconajul. Dar asta e altă discuție!

În urma controalelor desfășurate au fost legitimate 73 de persoane care practicau pescuitul recreativ pe râul Olt, fiind aplicate nu mai puțin de 41 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6200 lei. Pescarii au fost amendați pentru că nu dețineau permis necesar, pentru că dimensiunea peștilor prinși era mai mică decât prevede legea, dar și pentru că pescuiau la o distanță mai mică de 500 de m aval de baraj. Peștele confiscat a fost eliberat în habitatul natural- râul Olt.

Totodată, pe raza localității Prundeni, a fost depistat un bărbat din municipiul Drăgășani, care transporta, cu autoturismul personal, cantitatea de 25 kg de pește provenit din râul Olt, fără a deține documente legale de transport.

În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Cantitatea de pește transportat ilegal a fost predată reprezentanților Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea.

Foto ilustrativ