Intrarea în online sau reducerea temperaturii în școli? Vezi ce se întâmplă la Vâlcea!

Se anunță o iarnă grea din multe puncte de vedere, iar primarii deja încearcă să…


Se anunță o iarnă grea din multe puncte de vedere, iar primarii deja încearcă să găsească soluții pentru a face față cheltuielilor în următoare luni. Astfel, nu puțini au fost cei care au solicitat închiderea unităților de învățământ pe timp de iarnă și intrarea în online sau reducerea temperaturii în școli. Ei bine, la Vâlcea, din spusele inspectorului general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu, nu s-a făcut încă nicio solicitare în acest sens.

Primul care a reacționat la aceste solicitări din teritoriu a fost chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a convocat inspectorii școlari din toate județele pentru a discuta pe tema strategiei pentru sezonul rece. Ministrul nici nu vrea să audă de închiderea unităților școlare sau de reducerea temperaturii în sălile de clasă, el dând asigurări că toate școlile vor funcționa, iar dacă vor avea probleme cu plata facturilor la energie, atunci Guvernul va asigura plata diferențelor de preț.

“Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile” – scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

La rândul său, inspectorul general școlar al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Mihaela Andreianu, spune că în județul nostru niciun primar nu a făcut o astfel de solicitare.

“Nu am auzit. Am întrebat în scoli, dar nu mi-a spus nimeni ca ar exista astfel de solicitări din partea primăriilor. Trecerea în online este exclusă. Ieri am fost la minister, a fost o întâlnire la care s-a discutat și problema cheltuielilor la utilități ale școlilor. Dacă vor exista situații în care nu se vor putea acoperi cheltuielile, ministerul va suplimenta suma alocată pentru cheltuiala materială” – ne-a declarat Mihaela Andreianu.