Accesul pacienților în spitalele din Vâlcea nu va mai fi condiționat de testul COVID-19

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea anunță că pacienții nu vor mai fi obligați…

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea anunță că pacienții nu vor mai fi obligați să prezinte un test SARS-CoV-2 la intrarea într-o unitate medicală publică.

“Managerii spitalelor publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și a accesului acestora la serviciile medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2” – informează CAS Vâlcea.

Cu toate acestea, în vederea prevenirii și limitării infecțiilor asociate asistenței medicale, spitalele publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul activității de screening la internare, costurile activității de screening fiind suportate de spitalul public din venituri proprii.

“În cazul nerespectării dispozițiilor legislative noi aprobate, contractul de management al managerilor spitalelor publice încetează ca urmare a constatării încălcării dispozițiilor de către personalul împuternicit de Ministerul Sănătății și din cadrul DSP” – mai precizează CAS Vâlcea.