RAZIE în VÂLCEA. 71 de amenzi în câteva ore…

În dupa-amiaza zilei de 27 octombrie a.c., timp de câteva ore, polițiștii de ordine publică și de…

În dupa-amiaza zilei de 27 octombrie a.c., timp de câteva ore, polițiștii de ordine publică și de rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea producerii accidentelor grave de circulație în județ.

Astfel, au fost aplicate 71 de sancțiuni contravenționale și a fost constatată o infracțiune rutieră, și anume pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice la volan, depășiri neregulamentare, neacordare prioritate pietoni și neacordare prioritate vehicule.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 10 permise de conducere, majoritatea pentru depășiri neregulamentare, viteză excesivă, consumul de băuturi alcoolice la volan și au retras 3 certificate de înmatriculare. 

Exemplu:

La data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 18:55, o persoană de cetățenie franceză, a fost surpins în trafic de către polițiștii Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean678, în comuna Galicea din direcția Olanu către Râmnicu Vâlcea, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0, 93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.