FOTO. Pisică salvată de pompierii din Vâlcea. Un gest mare pentru un suflet mic!

“Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață și nu trebuie să…

“Niciun efort nu este prea mare pentru a salva o viață și nu trebuie să fim indiferenți când suntem puși în fața unor astfel de situații” – spun pompierii din Vâlcea. Și le dăm dreptate! În această dimineață de joi, 3 noiembrie, în jurul orei 09.00, un vâlcean a sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor să salveze o pisică rămasă blocată în zona compartimentului motor al autoturismului personal. Felina era în căutare de căldură și a pătruns în zona compartimentului motor al autoturismului. Din păcate, ea a rămas prinsă între motorul cald și elementele caroseriei.
Pompierii din cadrul ISU Vâlcea nu au stat pe gânduri și au plecat în misiunea de salvare ce a avut loc în Râmnicu Vâlcea, în zona Nord, pe strada Calea lui Traian.

“Pentru salvarea animalului a cărui viață ar fi fost pusă în pericol dacă șoferul ar fi pornit motorul, s-a deplasat la fața locului un echipaj de descarcerare ușoară din cadrul ISU Vâlcea. În scurt timp, membrii echipajului au reușit să salveze pisica prinsă între elementele caroseriei. Misiunea de deblocare a durat doar câteva minute, fiind prevenită atât vătămarea animalului cât și avarierea autoturismului” – precizează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt.adj. Fulger Octavian.