Vremea se răcește. Ploi și ninsori în următoarea perioadă!

Dacă mai aveați speranțe de temperaturi mari în această perioadă, ei bine meteorologii vi le…

Dacă mai aveați speranțe de temperaturi mari în această perioadă, ei bine meteorologii vi le spulberă. Zilele viitoare, un ciclon polar va schimba radical vremea în România, temperaturile urmând a scădea destul de mult. Prognoza este valabilă în majoritate regiunilor țării, însă dacă în unele zone va ploua, cu posibilitatea de a avea episoade de lapoviță, în zonele montane va ninge abundent.

Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

Datorită traiectoriei nordice a ciclonului, în cea mai mare parte a țării vor predomina ploile. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m. De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h, informează Meteoradar.

În nordul și nord-estul țării, vremea va deveni destul de rece pentru această perioadă, cu temperaturi ce se vor încadra între 4 și 8 grade.