Romsilva scoate la vânzare peste 30.000 de pomi de Crăciun. Prețuri pornind de la 15 lei

Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a anunțat miercuri, 23 noiembrie, că scoate la…

Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a anunțat miercuri, 23 noiembrie, că scoate la vânzare în acest sfârșit de an aproape 31.000 de pomi de Crăciun. Aproape 75% din pomii scoși la vânzare sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva. Cei mai scumpi sunt, așa cum era de așteptat, brazii în ghiveci.

Potrivit celor de la Romsilva, prețurile pornesc de la 15 lei pentru specia molid şi ajung la 35 de lei pentru cei din specia brad.

”Romsilva oferă spre vânzare pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, iar preţurile sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Acestea pleacă de la 15 lei, inclusiv TVA, la specia molid, cu dimensiunea de 0,7 şi un metru, iar cei care ajung la înălţimea de 3 metri sunt la 25 de lei, în timp ce pentru specia brad preţul este între 25 şi 35 de lei. Preţurile acestea sunt valabile aici, la locul de recoltare, iar dacă sunt transportaţi în pieţe sau în alte locaţii se adaugă costurile de transport, manipulare şi depozitare. Posibilităţile de recoltare din acest an au fost cam aceleaşi ca şi în anii precedenţi. Anul trecut am avut posibilitatea să recoltăm 34.000 de pomi de Crăciun şi am vândut efectiv în jur de 30.000 de brazi”, au precizat reprezentanții Romsilva.

Preţurile sunt mai mari pentru brazii în ghiveci, deoarece acestea sunt în funcţie de cheltuielile care au fost efectuate pentru producerea lor şi pot varia între 100 şi 250 de lei.

Orice persoană fizică care doreşte un brad poate să solicite acest lucru la Pepiniera Silvică Cozieni sau la ocoalele silvice din cadrul RNP, Romsilva valorificând de regulă pomii de Crăciun de la locul de producere.