VÂLCEA. Patru tineri încătușați după ce au violat o fată

UPDATE: Judecătorul de caz al Judecătoriei Horezu a dispus azi, 5 ianuarie 2023, arestarea preventivă…

UPDATE: Judecătorul de caz al Judecătoriei Horezu a dispus azi, 5 ianuarie 2023, arestarea preventivă a celor patru tineri acuzați de viol. Flavius – Florin M., Vasile M., Sandu H. și Andrei Darius R. au fost trimiși după gratii pentru următoarele 30 de zile. 

Patru tineri din Vâlcea au fost reținuți de polițiști sub acuzația de viol. Fapta a fost comisă în luna decembrie 2022, însă oamenii legii din Horezu au descins la locuințele suspecților azi, 4 ianuarie 2023, perchezițiile fiind, conform IPJ Vâlcea, concludente în acest dosar. Cei patru tineri sunt acuzați că au violat o fată de 19 ani, pe care au racolat-o anterior după ce a avut o întâlnire cu unul dintre suspecți. I-au promis că o duc la o discotecă din Bălcești, însă au ajuns la locuința unuia dintre tineri, acolo unde au abuzat-o sexual.

“Din cercetări a reieșit faptul că, în noaptea de 17/18.12.2022, cei 4 tineri în timp ce se aflau la domiciliul unuia dintre aceștia, prin punerea în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa şi profitând de această stare, au întreţinut raporturi sexuale cu o fată de 19 ani, din comuna Roești, județul Vâlcea.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la locuințele a 4 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, din care 2 pe raza orașului Horezu și 2 pe raza orașului Berbești din județul Vâlcea, au fost descoperite și ridicate mijloace de probă ce au legatură cu fapta cercetată.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reținerii acestora, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați magistraților cu propuneri legale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești și jandarmi din cadrul I.J.J. Vâlcea” – precizează IPJ Vâlcea.