VÂLCEA. Urmărit în trafic, a încercat să scape păcălindu-i pe polițiști

S-a întâmplat în noaptea de 17 spre 18 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, pe raza…

S-a întâmplat în noaptea de 17 spre 18 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, pe raza orașului Bălcești, când polițiștii au somat un șofer să oprească autoturismul pentru un control de rutină. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii când au văzut conducătorul auto accelerând și încercând să scape de verificare. Evident, polițiștii au pornit în urmărirea șoferului, determinându-l să oprească pe o altă stradă din oraș. Numai că, bărbatul pe care-l observaseră la volan a trecut pe scaunul din dreapta, încercând să-i inducă în eroare pe polițiști. Nu i-a mers păcăleala, iar agenții au dat startul unei anchete, stabilind că individul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și să fie condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, la data de 18 ianuarie a.c., în urma documentării activității infracționale, conducătorul auto a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, urmând ca în decursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, pentru dispunerea măsurilor legale.

foto ilustrativ