FOTO: Bărbat reținut după ce a dus prăjituri cu droguri la o petrecere privată din Râmnicu Vâlcea

UPDATE: Propunerea procurorilor DIICOT Vâlcea de arestare preventivă a lui Dumitru C., antrenorul de fitness…

UPDATE: Propunerea procurorilor DIICOT Vâlcea de arestare preventivă a lui Dumitru C., antrenorul de fitness ce dus prăjituri la petrecerea privată de la restaurantul unui hotel din centrul Râmnicului, a fost respinsă de judecătorul de caz al Tribunalului Vâlcea. În schimb, acesta din urmă a decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Iată minuta instanței: “Respinge propunerea formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CUIRTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE – DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ŞI TERORISM – Biroul Teritorial Vâlcea ca nefondată. În baza art. 227 alin 2 rap la art. 202 alin. 4 lit d Cpp şi art 218 Cpp ia măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul COJOCARI DUMITRU pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 23.01.2023 şi până la data de 21.02.2023 inclusiv”.

Un antrenor de fitness din Vâlcea a fost reținut după ce a dus prăjituri cu droguri la o petrecere privată ce a avut loc la restaurantul unui hotel din municipiu. Incidentul a avut loc weekend-ul trecut și nu mai puțin de 15 persoane au ajuns la spital acuzând stări de rău după ce au consumat prăjiturile respective. Antrenorul de fitness are 32 de ani, este acum cercetat pentru trafic de droguri de risc și urmează a fi dus în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă. Dosarul este instrumentat de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea.

“La data de 22 ianuarie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de cannabis.

În urma consumului, 15 dintre invitați ar fi acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean Vâlcea.

În urma percheziției efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuința bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis și un grinder.

În cursul zilei de astăzi, bănuitul va fi prezentat Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – se arată într-un comunicat de presă al Poliției Vâlcea.