VÂLCEA: Urmărit în trafic, fugărit prin pădure, iar apoi reținut pentru trei infracțiuni

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au dispus măsura…

La data de 25 ianuarie a.c., polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Tetoiu, după ce a fost depistat conducând un autoturism fără a poseda permis de conducere, având montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

În fapt, la aceeași dată, în cursul nopții, polițiștii au efectuat semnalul de oprire al autoturismului respectiv, pe DJ 643 B, în comuna Valea Mare, conducătorul auto refuzând să se oprească, continuându-și deplasarea.

În acest sens, s-a procedat la urmărirea acestuia în trafic, solicitându-i-se în repetate rânduri să oprească, moment în care, într-o susccesiune de curbe, pe DN67 B, pe raza comunei Fârtăţeşti, acesta a intrat în derapaj, oprind pe contrasens, prilej cu care, a coborât din autoturism şi a fugit într-o zonă împăruită.

În continuare, șoferul a fost urmărit, iar la scurt timp a fost prins și imobilizat, ulterior fiind condus la sediul poliției, în vederea identificării.

Din verificările efectuate, polițiștii au constatat că tănărul avea permisul de conducere suspendat și că autoturismul în cauză avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare false.

Întucât, acesta emana halenă alcoolică, i-a fost solicitată testarea cu aparatul etilotest, dar și transportul la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a concentrației alcoolice, dar a refuzat în ambele cazuri.

Astfel, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Cel în cauză a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vâlcea, urmând ca, în cursul zile de astăzi să fie prezentat magistraților cu propuneri legale.